Over ons

Mijn naam is Annelies van der Plas en ik ben (na het afronden van mijn radiologie opleiding en Fellowship) werkzaam als Musculoskeletaal radioloog in het Maastricht UMC+.
Tijdens mijn geneeskunde opleiding merkte ik dat het aanbod radiologie onderwijs zeer beperkt was. De coassistenten worden hierdoor naar mijn mening op radiologisch vlak volledig in het diepe gegooid. 
Gezien de radiologie een steeds centralere rol gaat spelen in het klinisch diagnostisch proces is het van belang dat elke coassistent een basiskennis heeft van de radiologie.

Het bovenstaande probleem inspireerde mij tijdens mij radiologie opleiding een radiologisch onderwijsplatform te maken speciaal voor coassistenten (lancering: 24/01/2014). Met veel plezier probeer ik in mijn vrije tijd overzichtelijke illustraties en colleges te maken, zodat de Nederlandse coassistenten zich op een makkelijke & leuke manier kunnen voorbereiden op de coschappen. 

Stichting StartpuntRadiologie
StartpuntRadiologie heeft geen winstoogmerk. Het platform is puur gemaakt voor kennisoverdracht en is toegankelijk voor iedereen die iets meer wil weten over het vakgebied radiologie. Een logische stap op basis van al het bovenstaande is dan ook de oprichting van Stichting Startpuntradiologie (KvK nummer 61069949).
 
Afdeling Radiologie LUMC
Startpuntradiologie wordt volledig ondersteund door de afdeling radiologie van het LUMC (Leiden). Voor ons als radiologie afdeling vormt Startpuntradiologie een mooie kans om een bijdrage te leveren aan het radiologie onderwijs in heel Nederland. Lastige materie begrijpelijk maken op een moderne en toegankelijke manier sluit perfect aan bij de visie van ons ziekenhuis.
Het LUMC herbergt veel kennis en expertise. Dat vertaalt zich ook op de afdeling radiologie: elk gebied van de radiologie wordt daar vertegenwoordigd door gesuperspecialiseerde stafartsen met veel kennis en expertise. Voor jullie als coassistenten heeft de betrokkenheid van deze stafartsen meerdere voordelen:

  • Alles wat op de website staat is gecontroleerd door ervaren radiologen.
  • Meer diepgang en specialistische kennis die je op andere plekken niet kan vinden.
  • Meer lessen! De hele afdeling ondersteunt het onderwijsplatform waardoor er meer mensen aan de colleges werken. Je kan dus op korte termijn veel meer colleges verwachten.
  • Sinds 2015 zijn in Nederland de opleiding Radiologie en de opleiding Nucleaire geneeskunde gefuseerd. Je kan dus binnenkort ook enkele colleges over de Nucleaire geneeskunde verwachten

Wetenschap en onderwijs staan hoog in het vaandel op de afdeling radiologie van het LUMC. Mocht je meer willen weten over een van de vele mogelijkheden op de afdeling radiologie in het LUMC, klik dan hier. Of bezoek eens onze facebook pagina; klik hier.
 

Veel (studie)plezier met de website en natuurlijk succes met de coschappen!
Wil je graag een steentje bijdragen aan StartpuntRadiologie? Of heb je suggesties/ideeën/vragen? Stuur gerust een email!

Annelies van der Plas,
MSK radioloog Maastricht UMC+

 

Copyright
Alle illustraties en teksten op deze website zijn eigendom van Annelies van der Plas. 
Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Annelies van der Plas.